• Bakaláři
Hudební mazec 2012 Hořovice

Hudební mazec 2012 Hořovice

Byl to historicky první Hudební mazec v Hořovicích – a určitě ne poslední.

Diváci třikrát naplnili klub Labe do posledního místečka (SOŠ Hořovice, 2. ZŠ Hořovice a Gymnázium Václava Hraběte Hořovice) a byli skvělým publikem (včetně paní učitelek – nezacpávaly si uši, neprudily, naopak – usmívaly se a byly vstřícné – díky). Někteří účinkující měli za zády opravdovou kapelu (a někdo navíc i tanečnice) poprvé v životě – a to najednou zjistíte, že mít hlas a hezky zpívat prostě nestačí, musíte spolupracovat s muzikanty a přelévat energii do diváků, musíte umět prodat svou osobnost, pracovat s mikrofonem, hrát na tělo, přitom vám reflektory svítí do očí tak, že nic nevidíte, a tyhle rozžhavené obludy hřejí, až vám stékají potůčky potu i tam, kde se normálně nepotíte… A vy se šťavíte, snažíte se posluchače zaujmout, navíc je chcete pobavit a dostat – a s tím mají starosti i zkušení staří psi. A naše zpěvačky se s tím popraly bezvadně!

Co bylo v Hořovicích na programu?

  • Dětský pěvecký sbor Kukadla – Hugo. Pro dětský pěvecký sbor, který se od září 2011 rodí v Hořovicích, jeho sbormistryně Šárka Pexová napsala písničku Hugo o svém psovi, který se opravdu jmenuje Hugo – a tu najdete i na CD. Děvčata sborové zpívání proložila sólíčky a musím říct, že je to baví a dělají pokroky.
  • Nikola Blažejová – Memory z muzikálu Catz. S touhle pěknou kládou si malá Nikola poradila na jedničku, klavírní doprovod Šárka Pexová.
  • Martina Nedvědová – Alžběta (text a hudba Alžběta Kolečkářová). Martina nám před očima zrála jako víno, s každým vystoupením sbírala zkušenosti a bylo to dobré, lepší a výborné! Paráda!
  • Lucie Kohoutová – Pátá (Rebelové). Když Lucka přidá pohyb a jde do diváků, najednou zapomene na trému a je to ono! A mít kapelu a tanečnice za zády – komu se to povede?
  • Monika Štochlová – Hodina duchů. Monika výborně zpívá a sluší jí to, co dodat – Moniko, natrénuj si autogram…
  • Monika Štochlová a Andrea Krubnerová – Happy Ending (Mika). Tohle milé pěvecké duo má před sebou velkou budoucnost, holky, držte se!
  • Tadooba Šárky Pexové – Invocation (Bobby McFerrin v úpravě Šárky Pexové). Pecka!
  • Štěpánka Suková - Set FireTo The Rain (z repertoáru Adele). Štěpka zpívala na 150% a bourala sál – a takhle ji znám.
  • Juky MC a Štěpánka Suková – Leť s náma do neznáma (text a hudba Juky MC). Kontaktní vystoupení, diváci se bavili. Juky MC a Štěpka svůj výkon pro úspěch zopakovali, Juky MC se pyšně fotil s fanynkami, rozdával autogramy a byl šťastný jako blecha, já to viděla, ale kdo by nebyl. Tak Hořovičáci díky – a zase někdy příště.
  • Menriot (Ondřej Lipčák – zpěv, kytara, Jarda Staněk - baskytara, Matyáš Borovský – bicí, autorská tvorba). Kluci hrají jako bozi a tohle byl pořádný nářez.
  • Andrea Krubnerová – Ironic (z repertoáru Alanis Morissette). Andrea je pěvecká hvězda a ještě o ní hodně uslyšíme.
  • Tadooba Šárky Pexové – Syiahamba. Skvělá tečka.

Zpěvačky 1-7 a 11-12 jsou ze třídy Šárky Pexové a ta také pro vás hořovický Hudební mazec připravila. Zpěvačky měly za zády kapelu: Šárka Pexová (klavír, kytara), Radek Havlíček (kytara), Milan Zelený (bicí), Illya Pavlov (basová kytara), Pavel Šlosar (basová kytara), Šárko a pánové, bylo to super, děkujeme.

Moderoval: Lukáš Gru̎ner (a kam se hrabe Leoš Mareš)

Technická podpora: Simona Růžičková, Štěpán Libiš

Scéna: Olga Čechová

Fotogalerie

fotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofoto